Workshop - Inipi-ceremonie

REINIGING VAN LICHAAM EN GEEST

22 september 2019 – 9.30 t/m 17.00 – Lage Vuursche

This brings rest to my heart,
I feel like a leaf after a storm,
when the wind is still.

TERUG NAAR DE KERN – ‘INIPI-CEREMONIE’

We gaan terug naar een eeuwenoude traditie. De wijze lessen van de oorspronkelijke bewoners van Noord- en Midden-Amerika. Indianen, Maya’s en Azteken gebruikten al duizenden jaren dit ritueel. Een ritueel om jezelf te reinigen. Een ceremonie die het emotionele, fysieke, mentale, geestelijke en spirituele aanraakt. En dat doen we niet zomaar. We doen dat onder begeleiding van Jos Housmans. Jos is sinds 1988 nauw verbonden met de Lakota Indiaan Archie Lame Deer. Hij heeft op intensieve en intense wijze les gekregen van deze Lakota medicijnman. Hij voert deze ceremonie al decennia uit, waarbij het van deze medicijnman geleerde als basis gebruikt. Hij zingt Lakota liederen, gebruikt sweet grass, salie en de trom. We gaan voor een intense beleving en reis.

MOGELIJKE VRAGEN

We gaan kijken wat er op dit moment in je leeft. Hoe voel je je? Welke gedachten spelen er? Waar voel je dingen in je lichaam? In vier rondes neemt Jos ons letterlijk en figuurlijk mee naar binnen. Je eigen beleving staat hierin centraal. In een gedegen en veilige bedding kom je nog beter in contact met wat er in je leeft. In de hut zelf verduidelijkt zich alles en wordt het helder. Het is niet voor niets een traditie die al duizenden jaren meegaat.

GEWENSTE LEERERVARING

Je bent een dag van de rijdende trein gesprongen. In een fijne omgeving in het midden van het land krijg je antwoord op de door jou gestelde vragen. Je wordt je bewuster van wat er in je lichaam en gedachten afspeelt. En je reinigt je lichaam op diepgaande wijze.

AANMELDEN

Deze workshop is op basis van uitnodiging. Na aanmelding wordt er contact met je opgenomen. 

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

BIJBEHORENDE INSPIRATIE BIJ DIT PROGRAMMA

Our planet

De hand van de natuur - South west coast path - het zoutpad
Alex Honnold - Free solo

Free solo

het wisselen van identiteit - masker
Jan Rotmans over systeemveranderingen
Het plezier van wandelen - Erling Kagge
Een goede blik - Shimon Peres

Een goede blik

Moving on - Ainslie Henderson

Moving on

The work - Wat zit er achter het masker?

The Work

Leiderschapsreis: Noord-Italië op zijn best.
Persoonlijke leiderschap - Oude wijn in nieuwe zakken?
Just talking - Peter de Graef
Into the wild

Into the wild

As it is in heaven
The art of psychotherapy
Mountain

Mountain

Jenny, the jewel of yoga
De kracht van kwetsbaarheid