Hoe ga ik om met grenzen?

– KENNISMAKING –

HOE GA IK OM MET GRENZEN?

Datum: 11 februari 2020

Tijdstip: 17.00 -21.00

Locatie: Naarden

Kosten € 39,00

“Je ontmoet elkaar op de grens”

TERUG NAAR DE KERN – GRENZEN

Als mensen hebben we een buitengrens en een binnengrens. In de aanraking op de externe grens ervaren we fysiek contact en daar zit ook praten, zingen, non-verbale gedragingen etc. Aanraking op deze grens bevestigt ons dat we bestaan. De interne grens is verbonden is met onze kwetsbaarheden, onze emoties zoals vreugde, verdriet, pijn, angst etc. Op deze grens hebben we een sterke relatie met gevoelens aangaande ons ‘zelf’. Het gaat vooral over het ervaren van onze betekenis en waarde. Intimiteit ervaren betekent dat zowel de buiten- als de binnengrens wordt aangeraakt. Een complex veld zo mooi gevisualiseerd door de foto van het wad.

MOGELIJKE VRAGEN

Hoe acteer jij op de grens? Hoe ga je om met je grenzen in je leven? Wanneer is er bij jou sprake van intimiteit? Wanneer laat je alleen je externe grens raken? Ben je iemand die makkelijk over grenzen gaat of laat je makkelijk over je grens gaan? Stel je grenzen en blijf je dan in contact? Of dissocieer je? Verdwijn je met je geest naar andere oorden? Dit zijn enkele vragen die aanbod kunnen komen.

GEWENSTE LEERERVARING

Je bewuster maken van je gedrag als je iemand ontmoet op de grens, is waar we naar op zoek zijn. We zijn op zoek naar de lichamelijke sensaties en de daar behorende gedachten van die ontmoeting. Getracht wordt om die te voelen en een verbinding te leggen met bronnen voor dit gedrag. Om vervolgens te kijken of er andere mogelijkheden zijn in dat contact.

DE LEERLIJN

Het gaat niet om veranderen, maar om het vinden van nieuwe wegen. In stresssituaties zal vaak je oude patroon opkomen. Door de workshop ben je bewust van dat patroon. Uiteindelijk volg je dit patroon niet meer. Je geeft een bewust antwoord in plaats van te reageren. Een nieuw antwoord wat jij geleert hebt. En dat leren doen we volgens deze leerlijn. 

Ik vond dat je een hele mooie sfeer en energie hebt neergezet, met je kwetsbaarheid, duidelijkheid en omgang met ieders inbreng.

Karin (coach)

Het was een hele fijne ochtend; ook door het intieme contact met de mede cursisten die hun persoonlijke zaken deelden.

Robert-Jan (salesmanager)

Norbert leidt de workshop maar neem ook deel door eigen ervaringen te delen. Dat is zeer prettig. Hij geeft daarnaast ruimte om deelnemers onderling op elkaar te laten reageren en betrekt mensen die meer teruggetrokken zijn, waardoor je onderling ook van elkaar leert.

Xavier (Senior R&D manager)

Ik vond het een leerzame workshop. Een fijne groep mensen, waar ik me goed bij voelde. Ik heb veel geleerd in een korte tijd.

Janine (lerares)

Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer/man waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven…

Nicol (inkoopmanager)

Complimenten! Goed voorbereid, catering perfect en zeer belangrijk een veilige en mijn inziens comfortabele omgeving die jij neerzet.

Caspar (ondernemer)

AANMELDEN

Na aanmelding ontvang je de gegevens van de locatie inclusief een routebeschrijving. Op de aanmelding zijn de Algemene Voorwaarden KoopenBakker van toepassing.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

BIJBEHORENDE INSPIRATIE BIJ DIT PROGRAMMA

Tochtgenoten
De hand van de natuur voelen
de liefde en je verleden - inzicht in patronen en automatismen
het wisselen van identiteit - masker
Jan Rotmans over systeemveranderingen
Een goede blik - Shimon Peres

Een goede blik

Moving on - Ainslie Henderson

Moving on

The work - Wat zit er achter het masker?

The Work

Een parel bij de NPO
Persoonlijke leiderschap - Oude wijn in nieuwe zakken?
A family affair

A family affair

Wedding haka

Wedding haka

Into the wild

Into the wild

As it is in heaven
The art of psychotherapy
Jenny, the jewel of yoga