– 1-OP-1 TERUG NAAR DE KERN –

PERSOONLIJK LEIDERSCHAPSPROGRAMMA

“Het gaat niet om veranderen,
Maar om het vinden van andere wegen”

OP MAAT EN SAMEN 24-UUR IN DE NATUUR

AUTOMATISMEN EN PATRONEN

Ons leven bestaat vaak uit vaste patronen. We reageren in automatismen. In een fractie van een seconde vallen we terug in ons natuurlijk gedrag. We merken het geeneens. Het is gedrag dat we vroeg hebben geleerd, gedrag dat ons ver brengt. Maar het is ook gedrag dat soms niet effectief is; jou of anderen in de weg zit. Het zou fijn zijn om het gedrag te herkennen en een keuze hebben om het anders te doen. Hoe vaak sta je daar nu bewust bij stil en creëer je die mogelijkheid? En daarom is er ‘Terug naar de kern’. In een krachtig, persoonlijk leiderschapsprogramma ontdek je jezelf op een rustige, intieme en diepgaande manier. Jij bepaalt daarin het tempo en tot hoever we gaan.

WAAROM?

Waarom zou je die patronen nou willen ontrafelen en achterhalen waar ze vandaan komen, zou je je zo afvragen. Omdat je naast de bestaande patronen nieuwe mogelijkheden kunt creëren. Dat geeft keuzevrijheid en vervolgens ruimte. Meer vrijheid, kracht, rust en/of kwetsbaarheid liggen in het verschiet. Waardoor je dichter bij jezelf bent, beter contact hebt met anderen en waardoor je makkelijker dingen kunt verwezenlijken en realiseren.

PROGRAMMA

1. TALENTEN, VAARDIGHEDEN EN CAPACITEITEN

We gaan kijken naar deze talenten, vaardigheden en capaciteiten. Waar ben je goed in? Waar heb je dat geleerd? Wat doe je dan? Maar ook wat heb je gelaten om hier goed in te worden? Wat is de andere kant van deze polariteit? En hoe kunnen we die erbij betrekken? Hoe zorg je dat die kwaliteiten beter in balans zijn?

2. LEVENSTRATEGIE

Je hebt in je leven een strategie ontwikkeld. Het is de natuurlijke manier waarop je dingen doet. In die strategie ben je heel goed. Je volgt beproefde methoden en doet dat met vaak specifieke gedachten en gevoelens. Het is een patroon en automatisme geworden. We gaan kijken wat werkt en wanneer en waar deze strategie je dwarszit. Wat heb je te leren? En wat zou wellicht een andere beweging kunnen zijn?

3. NIEUWE BEWEGINGEN

Bij voorkeur doen we deze sessie in de natuur. We springen samen van de rijdende trein en gaan 24 uur offline. In de natuur vallen de dingen dieper, is er meer bewustzijn en word je dieper geraakt. Onbewust wordt er in ons verleden iets aan ons doorgegeven wat voor ons te groot is. Dat geldt voor iedereen en daar kunnen we niets aan doen. Dat heeft impact en kan later belemmerend werken. We gaan kijken wat dat bij jou is en hoe je daar wat losser van kunt komen. Dat er meer ruimte is waardoor de nieuwe beweging kan ontstaan.

4. CONCRETISEREN EN ACTIE

In wat ons is doorgegeven zit iets prachtigs verscholen als we het kunnen loslaten. We gaan samen op ontdekkingstocht en proberen te achterhalen wat dat bij jou is. Een mooie reis, want je gaat iets doen wat je niet kent of niet vaak doet. Je bent in onbekend land.

5. INTEGRATIE

Het vinden van een weg in onbekend land is een prachtig avontuur. Stapje voor stapje gaan we kijken of het lukt om een nieuw spoor te maken. Of het je lukt om het gras en de struiken plat te trappen en er steeds vaker overheen te lopen. Een nieuw pad ligt in het verschiet.

Ons ego heeft prachtige sabotagemechanismen ontwikkeld om je terug te brengen naar het oude pad om je te beschermen. ‘Mistwoorden’ als ‘straks’, ‘proberen’ en ‘misschien’ steken hier ook de kop op. We gaan deze defensiemechanismen inventariseren en kijken wat helpt om ze en eventuele obstakels het hoofd te bieden.

6. TERUGKOMSESSIE

Als je weer op de rijdende trein springt en in het krachtenveld van alle dag komt, liggen oude gewoontes op de loer. Omdat je nieuwe bewegingen gevoeld hebt, lukt het vaak om in kleine stapjes nieuwe bewegingen te maken. Er is meer rust, vrijheid, kracht en kwetsbaarheid.

En toch is het goed om dan terug te komen. Om te kijken of er nog iets gezien kan worden, omdat een hulpbron nog niet optimaal werkt of omdat defensiemechanismen toch met veel energie of met zachtheid geneutraliseerd kunnen worden. Of in toom kunnen worden gehouden.

WERKWIJZE

TIJD

Het programma neemt ongeveer 6 maanden in beslag. Om de 3 à 4 weken hebben we een sessie. Het programma is gericht om het gewenste en geleerde te voelen om van daaruit te begrijpen. Je ontvangt na afloop van elke sessie een samenvatting. En afhankelijk van de situatie en de sessie ontvang je voor of na de sessie opdrachten om tussen de sessies door aan te werken. Om het geleerde te verdiepen, te laten landen en te integreren in het dagelijks leven. Bij het programma zijn de materialen en korte samenvattingen en analyses inbegrepen.

‘TERUG NAAR DE NATUUR’

De derde sessie van ‘Terug naar de kern’ is bij voorkeur in de natuur. Het is goed om dan even van de rijdende trein te springen. Jij en ik brengen samen 24 uur met elkaar door in de natuur. We beginnen om 12 uur en eindigen om 12 uur de volgende dag. We bepalen samen de locatie. We kijken wat we nodig hebben. Een lijst met benodigde spullen wordt geleverd. We houden het eenvoudig en blijven bij de kern. We eten goed. Op basis van jouw behoeftes kiezen we ons verblijf. Hiervoor geldt een meerprijs en dit is optioneel.

INVESTERING

De kosten van het programma bedragen € 2.950,- De derde sessie van het programma kan worden vervangen door 24 uur samen in de natuur door te brengen. De extra kosten voor deze omwisseling bedraagt: € 1.200,-.

Verslagen, analyses, materialen en op maat gemaakte thuiswerkopdrachten zijn bij het coachingsprogramma  inbegrepen.

VRAGEN EN INTERESSE

Mocht je vragen hebben, interesse gewekt zijn of willen kennismaken, laat dan je gegevens achter. 

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

BIJBEHORENDE INSPIRATIE BIJ DIT PROGRAMMA

Tochtgenoten

Our planet

De hand van de natuur - South west coast path - het zoutpad
de liefde en je verleden - inzicht in patronen en automatismen
Alex Honnold - Free solo

Free solo

Jan Rotmans over systeemveranderingen
Het plezier van wandelen - Erling Kagge
Een goede blik - Shimon Peres

Een goede blik

Moving on - Ainslie Henderson

Moving on

The work - Wat zit er achter het masker?

The Work

Leiderschapsreis: Noord-Italië op zijn best.
Persoonlijke leiderschap - Oude wijn in nieuwe zakken?
Just talking - Peter de Graef
Wedding haka

Wedding haka

Into the wild

Into the wild

Hallo, is daar iemand?
As it is in heaven